V hlavní roli sušená rajčata

Sušená rajčata v oleji vás překvapí svou vynikající chutí a naprosto změní ráz jídla, do kterého je přidáte. Nejen, že si na nich pochutnáte, ale také jsou velkým zdrojem vitamínů A, C a E, které vaše tělo nutně potřebuje pro správnou funkci imunity. Také obsahují množství vlákniny, antioxidantů a jiných zdraví prospěšných látek. Nechte se inspirovat třemi na recepty na italské chutné a zdravé večeře, které zvládnete za pár minut. 

Špagety Aglio Olio

·  Kvalitní italské špagety

·  Sušená rajčata v oleji

·  5 stroužků česneku

·  1 kapie

·  Olivový olej

·  Bazalka

·  Parmazán

·  Sůl, pepř

Postup: Uvařte špagety v hlubokém hrnci. Mezitím rozpalte olivový olej a sušená rajčata na něm orestujte. Přidejte česnek a na malé kousky nakrájenou kapii a restujte. Poté přidejte bazalku, sůl a pepř dle chuti. Nakonec na pánev přidejte špagety a pořádně promínejte. Podávejte v plytkém talíři s nastrouhaným parzmazánem.

Těstoviny s pancettou a sušenými rajčaty

·  Kvalitní italské těstoviny

·  150g pancetty

·  3 stroužky česneku

·  Sušená rajčata v oleji

·  Olivový olej

·  50g nastrouhaného sýru Gran Padano

·  1 cibule

·  Sůl, pepř

Postup:Na pánvi rozpalte olivový olej a orestujte na něm cibulku s česnekem. Poté přidejte na tenké plátky nakrájenou pancettu. Osolte, opepřete. Do pánve přidejte nakrájená sušená rajčata, prohřejte a smíchejte s předem uvařenými těstovinami. Na talíři posypte sýrem Gran Padano a můžete servírovat.

Těstoviny s olivami a sušenými rajčaty

·  Kvalitní italské těstoviny

·  150g oliv

·  Olivový olej

·  Parmazán

·  Sušená rajčata v oleji

·  Bazalkové pesto

·  Sůl, pepř

Postup: Na malé kousky pokrájejte sušená rajčata spolu s olivami. Na pánvi rozpalte olivový olej, vhoďte rajčata, olivy a lžíci až dvě bazalkového pesta. Pár minut restujte a okořeňte solí a pepřem dle své chuti. Nakonec přidejte již uvařené těstoviny a dostatečně promíchejte. Servírujte posypané parmazánem.

Tipy: 

· Pokud si chcete užít pravou chuť itálie, těstoviny vařte zásadně „al dente“ neboli na skus.

· Olivový olej, ve kterém jsou naložená sušená rajčata, nemusíte vyhazovat. Lze ho přidat do jídla či smíchat s olejem, na kterým již restujete. Vzhledem k tomu, že je okořeněný, přidá vašemu jídlu na chuti.

· Vždy používejte kvalitní a čerstvé suroviny. Jedině tak dosáhnete nejen nejlepší chuti, ale také maximum vitamínů, živin a jiných důležitých látek pro vaše tělo.

Sdílet článek